Galleri

Galleri

I oljemålningarna med olika motiv som magnolior, kallor, liljor visar jag mina känslor avbildade i naturens ständiga skiftningar.
Att göra en oljemålning från ett plötsligt infall till färdig målning kan vara en rak eller en slingrig väg där olika tankar och sinnesstämningar styr arbetet framåt... Det kan vara svårt och då känner jag mig vilsen men sedan, då jag kommer över det partiet, blir jag lugn och glad igen. Jag vet aldrig riktigt hur målningen ska sluta men jag vet precis när den är klar.

I mitt måleri med akvareller, där jag visar tulpaner i olika former och färger, så är den första skissen alltid lekfull och prövande, men sedan då skissen är färdig vet jag exakt hur jag vill ha det - färger, skuggor allt har sin givna plats. Så mitt akvarellmåleri är en lugn, stillsam och meditativ resa.

Sedan har jag en kärlek till att få måla, på mitt sätt, murar, sten, plattor, mosaik i olja, och även hundar som jag gör i ett engelskt utförande. När jag gör dessa målningar så kommer jag in i en annan sinnesstämning vilket kan vara avkopplande och lekfullt. Jag tror jag behöver kontrasten. Mina hundar gör jag också på beställning. De flesta kunder i detta måleri har jag i England.

Se mina tavlor i följande gallerier: Olja, Akvarell, Miljöer och Övrigt.